Tracking workshop for HEP

US/Pacific
B90-1099 (LBNL)

B90-1099

LBNL

1 Cyclotron Rd, Berkeley CA 94720
Florian Bernlochner (KIT), Heather Gray, Lauren Tompkins (Stanford University), Simone Pagan Griso
Description

The Tracking workshop for High Energy Physics is hosted at UC Berkeley/LBL and aims to bring together scientists developing and aiming to develop track reconstruction code for the High-Luminosity LHC era (HL-LHC) and the high intensity frontier (Belle II).

The ACTS project (https://gitlab.cern.ch/acts) is used as basis for the development of a modern, parallelizable, efficient and fast track and vertexing reconstruction software. 

The aim of the workshop is to jump-start few development projects in this area, bringing together leading experts of the field in the same place. Several projects will be defined and small groups of attendees are expected to work on one of the projects (or propose their own during the registration!).

An initial introduction to the tracking framework, the projects and a wrap-up session will bracket the work during the workshop.

Registration is strongly encouraged before Dec 15th 2018, to ensure the best possible organization. The registration is moderated to ensure a limited number of participants and maintain the working nature of this workshop, but newcomers are very welcome to register! 

A preliminary list of projects is available on this google doc:

https://docs.google.com/document/d/1jRHJqGkq0-AZjBKOBea8f3TrqSVYnMGUePLdIT3ag5w/edit?usp=sharing

Please do not hesitate to contact the organizers if you need any additional information.

Registration
Registration Form
Participants
  • Aaron Soffa
  • Florian Bernlochner
  • Gang Zhang
  • Heather Gray
  • Jakub Filipek
  • Karol Krizka
  • Lauren Tompkins
  • Lu Cao
  • Michael Eliachevitch
  • Miha Muskinja
  • Moritz Kiehn
  • Nick Cinko
  • Nick Styles
  • Nils Braun
  • Pablo Goldenzweig
  • Paolo Calafiura
  • Patrick Ecker
  • Paul Gessinger-Befurt
  • Rebecca Carney
  • Sean Conlon
  • Simone Pagan Griso
  • Timon Heim
  • William Mccormack
  • Yue Shi Lai
    • 09:30 10:00
      Coffee/Tea 30m 50A-5132 (Lawrence Berkeley National Laboratory)

      50A-5132

      Lawrence Berkeley National Laboratory

      NOTE: Special room for day 1 only!

    • 10:00 10:15
      Welcome -- Workshop introduction 15m 50A-5132 (Lawrence Berkeley National Laboratory)

      50A-5132

      Lawrence Berkeley National Laboratory

      Speaker: Heather Gray
    • 10:15 10:30
      Introduction -- technical details 15m 50A-5132 (Lawrence Berkeley National Laboratory)

      50A-5132

      Lawrence Berkeley National Laboratory

      Speaker: Simone Pagan Griso
    • 10:30 11:00
      Overview of projects 30m 50A-5132 (Lawrence Berkeley National Laboratory)

      50A-5132

      Lawrence Berkeley National Laboratory

      Speaker: Lauren Tompkins (Stanford University)
    • 11:00 12:00
      Overview of the ACTS project 1h 50A-5132 (Lawrence Berkeley National Laboratory)

      50A-5132

      Lawrence Berkeley National Laboratory

      NOTE: Special room for day 1 only!

      Speaker: Dr Moritz Kiehn (Université de Genève)
    • 12:00 13:30
      Lunch 1h 30m
    • 13:30 15:00
      ACTS Tutorial: Getting started 1h 30m 50A-5132 (Lawrence Berkeley National Laboratory)

      50A-5132

      Lawrence Berkeley National Laboratory

      Speaker: Dr Moritz Kiehn (Université de Genève)
    • 15:00 16:00
      Hackathon time 1h 50A-5132 (Lawrence Berkeley National Laboratory)

      50A-5132

      Lawrence Berkeley National Laboratory

    • 16:00 16:30
      Coffee/Tea 30m 50A-5132 (Lawrence Berkeley National Laboratory)

      50A-5132

      Lawrence Berkeley National Laboratory

      NOTE: Special room for day 1 only!

    • 16:30 18:00
      Hackathon time 1h 30m 50A-5132 (Lawrence Berkeley National Laboratory)

      50A-5132

      Lawrence Berkeley National Laboratory

    • 09:00 09:30
      Coffee/Tea 30m B90-1099

      B90-1099

      LBNL

      1 Cyclotron Rd, Berkeley CA 94720
    • 09:30 11:00
      ACTS Tutorial: Geometry and Navigation systems 1h 30m B90-1099

      B90-1099

      LBNL

      1 Cyclotron Rd, Berkeley CA 94720
      Speaker: Mr Paul Gessinger-Befurt (CERN / JGU Mainz)
    • 11:00 12:00
      Informal Introduction to Tracking 1h B90-1099

      B90-1099

      LBNL

      1 Cyclotron Rd, Berkeley CA 94720
      Speakers: Nick Styles (DESY), Nils Braun (KIT)
    • 12:00 13:00
      Lunch 1h
    • 13:00 16:00
      Hackathon time 3h B90-1099

      B90-1099

      LBNL

      1 Cyclotron Rd, Berkeley CA 94720
    • 16:00 16:30
      Coffee/Tea 30m B90-1099

      B90-1099

      LBNL

      1 Cyclotron Rd, Berkeley CA 94720
    • 16:30 17:30
      ACTS in multithreaded environment 1h B90-1099

      B90-1099

      LBNL

      1 Cyclotron Rd, Berkeley CA 94720
      Speaker: Mr Paul Gessinger-Befurt (CERN / JGU Mainz)
    • 09:00 09:30
      Coffee/Tea 30m B90-1099

      B90-1099

      LBNL

      1 Cyclotron Rd, Berkeley CA 94720
    • 09:30 11:00
      Tracking in Belle-II 1h 30m B90-1099

      B90-1099

      LBNL

      1 Cyclotron Rd, Berkeley CA 94720
      Speaker: Nils Braun (KIT)
    • 11:00 12:00
      Hackathon time 1h B90-1099

      B90-1099

      LBNL

      1 Cyclotron Rd, Berkeley CA 94720
    • 12:00 13:00
      Lunch 1h
    • 13:00 16:00
      Hackathon time 3h B90-1099

      B90-1099

      LBNL

      1 Cyclotron Rd, Berkeley CA 94720
    • 16:00 16:30
      Coffee/Tea: GPU Discussion 30m B90-1099

      B90-1099

      LBNL

      1 Cyclotron Rd, Berkeley CA 94720
    • 16:30 17:30
      Hackathon time 1h B90-1099

      B90-1099

      LBNL

      1 Cyclotron Rd, Berkeley CA 94720
    • 18:30 20:30
      Social dinner 2h 375 Le Conte (UC Berkeley)

      375 Le Conte

      UC Berkeley

      Details to follow!

      Dinner at UC Campus physics department (LeConte Hall, rom 375): https://goo.gl/maps/6fAxcxMGvNu
      For who wants, we will meet in building 90, room 1099 (conference room) and leave at 6PM sharp from there.

      In case of problems, contact:
      Simone: +1 (510) 529 6296

    • 09:00 09:30
      Coffee/Tea 30m B90-1099

      B90-1099

      LBNL

      1 Cyclotron Rd, Berkeley CA 94720
    • 09:30 11:00
      Kinematic Track Fit for Mu2e 1h 30m B90-1099

      B90-1099

      LBNL

      1 Cyclotron Rd, Berkeley CA 94720
      Speaker: David Brown
    • 11:00 12:00
      Hackathon time 1h B90-1099

      B90-1099

      LBNL

      1 Cyclotron Rd, Berkeley CA 94720
    • 12:00 13:00
      Lunch 1h
    • 13:00 16:00
      Hackathon time 3h B90-1099

      B90-1099

      LBNL

      1 Cyclotron Rd, Berkeley CA 94720
    • 16:00 16:30
      Coffee/Tea 30m B90-1099

      B90-1099

      LBNL

      1 Cyclotron Rd, Berkeley CA 94720
    • 16:30 18:00
      Hackathon time 1h 30m B90-1099

      B90-1099

      LBNL

      1 Cyclotron Rd, Berkeley CA 94720
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×